Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Akali a dzisiejsza meta

Selfie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rzadko*

Łatwo robię nią 18:7:9 per game :)

Dobry harras ,czekasz do 6 ,jak przeciwnik się boi i go pushujesz to roamujesz na inną linię.

Jedna z lepszych postaci ,gdy przeciwnik nie ma dużo CC.

Łatwo może uciec ,zabić ,dużo doskoków ,małe cd ,pasywka do early świetna.

Łatwa farma.

47990292595971448862.png

Opublikowano

+ Dobry haras i poke z q 

+Mocna na AD na midzie typu właśnie : YASUO [ którego jedziesz jak psa ] , zed itd.

+Mobilna / Łatwy escape

+Dobre lf i vampire spell [ cały czas jesteśmy przy zdrowiu ]

+Łatwy focus w tf na adc czy ap

- Łatwa do zabicia w earle

- Jeżeli dostaje stuny i cc jest bardzo osłabiona 

- Szybko pada jak każdy asasyn 

- Niestety w wyższych dywizjach wiedzą co to pink ward , albo czerwony trinket ulepszony czy takie picki jak lee albo lulu 

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Jest nadal całkiem silnym toperem/miderem, cała zabawa zaczyna się po 6lvlu, co zapewne już wiesz. Jest całkiem łatwa do ogarnięcia a zarazem zadaje mega dmg.

Opublikowano

Oczywiście że warto, Akali nadal jest silna w obecnej mecie. Ma bardzo dobry burst i lategame. Jej minusem jest słabe early przez które trzeba jakoś przebrnąć.

Opublikowano

Nie warto. Ninje wypadaja z mety, a ona nawet w niej nie byla :D latwa do zabicia w late game, w porownaniu do takiej orianny czy ziggsa to kupa. Mozesz probowac wygrywac mid game roamem, ale to jak wolisz. Moim zdaniem postac do nizszych dywizji, niektorzy moga sie ze mna nie zgadzac ale gry wyzej sa prawie zawsze 35-50min a akali wraz z uplywem gry robi sie coraz bardziej useless

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

@up Akali łatwiejsza do zabicia niż Ziggs i Orianna?

Co do Akali bardziej polecam ją na Top, na mid usless jeżeli trafisz na ogarniętego gracza, często na midzie mają stuny i chyba najczęściej gankują tą linie.

Na Top daje rade prawie z każdym ^^, jedynie ktoś na odleglość to duży problem(do 6lvl bo po 6lvl to ty jesteś problemem dla niego).
na topie Q, autoatak lub E.
W wiadomo po co, żeby się schować na sekunde(pomaga przy farmieniu), czekasz do 6 i w miare możliwości próbujesz zejść na mid.
Polecam też wardować przy jungli twojej i enemy, jeżeli grasz po prawej stronie to daj warda koło ich blue..

Nie raz się sprawdziło.. bardzo łatwy kill, oczywiście w Diamencie raczej nie zabijesz junglera :D ale w innych dywizjach już tak.

Akali jest jak Khazix, jeżeli się nie feedniesz to będziesz tylko szkodzić swojemu teamowi..

Mimo wszystko ostatnio jak widze Akali.. to nie wierze własnym oczą, zbierają kille i wbijają jako 1-2.. zamiast poczekać aż tank wbije.
Trzeba pamiętać że Asasyn to Asasyn.. dostanie 1 stuna i leży.

Polecam też na Top: Mundo.. tą świnią tak łatwo carrować gry że szkoda gadać, wystarczy ogarnąć..
i wcale nie musisz mieć statystyk na plusie :D, ja zazwyczaj padam 1 na topie(ciężko nim w early) ale zawsze linie wygrywam i od 6 praktycznie nikt mnie zabić nie może.

w Late Q(Tasak) masz tak często że ci nie pouciekają + DMG.
Early - E bardzo mocne.
Maksować chyba najlepiej W.

Shyvana - też dobra.

Na mid bardziej polecam: LB(Musisz najpierw ogarnąć).
Orianna - też musisz ogarnąć, ten champion wcale nie jest taki łatwy na początku.. jednak jeżeli ktoś ją ogarnia to aż strach jak ktoś ją feednie...

Support - jeżeli masz Braum-a nie zbanowali go i masz 1 pick.. to się nie zastanawiaj ;D.

Też bym polecił skarnera na Top.. ale to byś musiał go mainować, dzięki swojemu Q bardzo silny, W szybki + tarcza.
a od 6 może pozbywać się ADC lub APC, oczywiście nie robimy go pod full DMG..

DMG/HP/MR/DEF/SLOW itd

- Tu masz dobry build, wiem że na 3v3 ale sprawdzałem i na 5v5 też się sprawdza.

Jedynie jak masz w enemy dużo AD to możesz dokupić coś pod deva+HP, ale to już od Ciebie zależy.. z czym ci się dobrze gra.

Moim zdaniem wymagane na Skarnera: 3025.png

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

bardzo malo ludzi gra akali, ale jej nic sie nie zmienilo tak samo nawala tylko wiekszosc postaci 1v1 counteruje, moim zdaniem na mida sie nie oplaca chodzic, lepiej na topa wieksze szanse na lepsza farme i killow ( killow szczegolnie przez ult, raczej nikt jej nie zepsuje mega comba :) )

Specjalista
Opublikowano

+ Dobry haras i poke z q

+Mocna na AD na midzie typu właśnie : YASUO [ którego jedziesz jak psa ] , zed itd.

+Mobilna / Łatwy escape

+Dobre lf i vampire spell [ cały czas jesteśmy przy zdrowiu ]

+Łatwy focus w tf na adc czy ap

- Łatwa do zabicia w earle

- Jeżeli dostaje stuny i cc jest bardzo osłabiona

- Szybko pada jak każdy asasyn

- Niestety w wyższych dywizjach wiedzą co to pink ward , albo czerwony trinket ulepszony czy takie picki jak lee albo lulu

Akali cisnie zeda? Gdzie? Jak gram na akali to zawsze mam wygrana linie ^.^

Według mnie jest słaba, łatwo ją pokonać po 6 a co dopiero przed... musisz mieć n00ba na linni zeby zlapac feeda ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...